maanantai 23. helmikuuta 2015

Valkosuklaajuustokakku

Moikka! :)
Tällä kertaa aattelin tehä teille hieman erilaisen postauksen kuin yleensä. Rakastan tehä kaikkia erilaisia kakkuja, etenkin juustokakut on lemppareita. Tässä ehdottomasti yksi parhaimmista juustokakuista, mitä olen koskaan tehnyt. Ohjekkin on melko simppeli!

Tarvitset:

POHJA:

n. 225 g kaurakeksejä
115  g voita

TÄYTE:

4        liivatelehteä
2  rkl      limettimehua
200 g     valkosuklaata
1  rasia  maustamatonta tuorejuustoa (200g)
2  rkl     sokeria
2      kananmunan valkuaista
2  dl      kuohukermaa

KORISTELU:

valko- ja maitosuklaarouhetta oman maun mukaan

Tee näin:

1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. 
2. Laita irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. 
3. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 min.
5. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. 
6. Vaahdota kerma.
7. Sulata suklaa mikrossa. 
8. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto.
9. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan limettimehuun. 
10. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
11. Lisää vaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. 
12. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita täytteen pinta.
13. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
14. Nosta kakku tarjoiluvadille ja irrota kakku vuoasta.
15. Koristele suklaaruoheella. (Parhaiten saat tehtyä suklaaruoheen raastamalla sitä suoraan kakun päälle raastinraudalla).



Valko- ja maitosuklaarouhe


Toivottavasti tykkäsitte tästä postauksesta & kokeilkaa ihmeessä!
Nähdään taas pian, heippaa!! :)


- Noora -














4 kommenttia :